Han krävde att EU:s yttre gränser bör vara "under total kontroll", även Medelhavsgränsen, där Libyen har en central roll.

Orbán, som uttryckt sig nedsättande om flyktingar och låtit resa taggtrådsstängsel utmed landets sydgräns, sade att Balkanrutten nu är stängd och kommer att så förbli.

Även EU:s permanente rådsordförande Donald Tusk sade att det är nödvändigt att "bekräfta, politiskt och praktiskt, att västra Balkan-rutten av irreguljär migration är stängd för gott".

I mötet deltog företrädare för Grekland, Serbien, Ungern, Rumänien, Bulgarien, Albanien, Makedonien, Kroatien, Slovenien, Österrike och Tyskland.

Tysklands förbundskansler Angela Merkel, som i måndags för första gången medgav att flyktingkrisen kunde ha hanterats bättre, sade att EU-ländernas deltagande i omfördelningen har varit "för långsamt" och att det riskerar att öka trycket vid Greklands gräns till Bulgarien.

– Det är oacceptabelt att länder som först tar emot (migranterna) ska bära bördan, sade den grekiske premiärministern Alexis Tsipras enligt ANA.