Fakta: Svåra ballongolyckor

2013: I Egypten dör 19 turister när en ballong havererar nära staden Luxor. Britter, ungrare, fransmän, japaner och Hongkongbor finns bland dödsoffren. Piloten och en turist lyckas klara livhanken genom att hoppa.

2012: I hård vind träffar en ballong ett träd nära Sloveniens huvudstad Ljubljana. Sex människor dör, bland dem ett barn.

2012: Norr om Wellington i Nya Zeeland dör elva människor när en ballong flyger in i en kraftledning. Piloten är påverkad av cannabis.

2009: På turistorten Yangshuo i södra Kina mister fyra holländare livet när en ballong börjar brinna.

2001: I sydöstra Frankrike träffar en ballong en kraftledning. Sex människor omkommer, bland dem ett barn.

När räddningspersonal nådde platsen för kraschen var det uppenbart att det var korgen under ballongen som fattat eld. Vad som orsakade händelsen, som krävde 16 liv, är fortfarande inte känt. Inga namn på de omkomna har offentliggjorts.

Olyckan ska ha skett omkring kvart i åtta på lördagsmorgonen lokal tid. Enligt lokal polis rapporterade personer som ringde larmnumret 911 att en bilolycka skett nära staden Maxwell, men det visade sig på plats vara korgen tillhörande en luftballong.

Myndigheter i Texas bekräftar att 16 personer omkom i samband med att ballongen kraschade, rapporterar det amerikanska mediebolaget ABC News.

Texas guvernör Greg Abbot sänder i ett meddelande "sina djupaste kondoleanser till dem som påverkats av den hjärtskärande tragedin". Han meddelar även att man kommer att undersöka vad som kan ha orsakat den tragiska kraschen.

USA:s federala haverikommission utreder nu olyckan, som är den dödligaste i landets historia. Den värsta ballongolyckan i USA före lördagens krasch inträffade i Colorado 1993. Då omkom sex människor, enligt haverikommissionen, rapporterar CNN.

Lockhart har ungefär 13 000 invånare och ligger 30 minuter söder om staden Austin.