– Vi har inte exakta uppgifter om antalet döda, men det är åtminstone 20, säger Robert Sangare, chef för Yalgado Ouedraogo-sjukhuset.

– Minst 15 personer har skottskadats, och andra har fått skador när de flytt i panik, tillägger han.

Enligt Elias Aneheim Ulvenäs på svenska UD finns inga uppgifter om svenska offer.

– Ambassaden har rapporterat att det inte finns uppgifter om några drabbade svenskar, säger han till TT.

Burkinska tjänstemän och regeringen bekräftar uppgiften om dödsoffer och att gisslan har tagits i det pågående angreppet mot hotell Spledid. Över 100 personer ska finnas inne på hotellet där det också finns ett kasino. Det ligger i huvudstadens centrum och används ofta av journalister och FN-tjänstemän.

– Människor har dödats, säger landets utrikesminister Alpha Barry till Reuters.

Utrikesministern berättar att burkinska styrkor har omringat hotell Splendid och väntar på order om att starta en insats för att försöka frita gisslan. AFP rapporterar att utländska styrkor kan komma att delta i insatsen. Enligt Reuters handlar det om franska elitsoldater, som är stationerade i landet.

Angreppet mot hotellet startade strax före klockan 20 i går kväll, och ännu sent på fredagskvällen pågick sporadisk skottlossning mellan säkerhetsstyrkor och angriparna.

Aqim, som tagit på sig attacken, låg också bakom angreppet och gisslantagandet på ett lyxhotell i Mali i höstas. Då dödades 22 människor, bland dem två gärningsmän.