19 personer dödades och 15 skadades i stadsdelen Sadr när en självmordsbombare utlöste en sprängladdning i en bil. Kort före hade en självmordsbombare detonerat en bomb på en marknadsplats i al-Shaab i norra Bagdad. 38 personer dödades där, enligt källor inom polisen och sjukvården. Fler än 70 personer uppges ha skadats. Utredare uppgav att självmordbombaren var en kvinna.

Både Sadr och al-Shaab domineras av shiamuslimer.

I den blandade stadsdelen al-Rashid i den södra delen av staden dödades sex människor och 21 skadades i ett bombattentat, enligt källorna.

Den sunnimuslimska extremiströrelsen Islamiska staten (IS) säger i ett uttalande att en av dess krigare har attackerat shiamuslimska milismän med handgranater och en bombväst. Ingen hade tagit på sig de två andra attackerna.

Säkerheten har förbättrats i Bagdad de senaste åren, trots att IS sommaren 2014 erövrade betydande delar av Irak och nådde nästan fram till huvudstaden. Men flera IS-attentat den senaste veckan med mer än 100 döda har väckt farhågor om att Bagdad ska kastas tillbaka till det sekteristiska våld som drabbade staden för tio år sedan.