Fakta: Valls förslag

Utöver idén om att införa ett tillfälligt förbud mot utländsk finansiering vill Manuel Valls att imamer aktiva i landet ska utbildas i Frankrike och ingen annanstans.

I Frankrike finns strax över 2 000 moskéer

Ett antal större moskéer har, enligt lokala medier, finansierats av Saudiarabien och nordafrikanska länder.

I attacken mördades prästen Jacques Hamel av två terrorister. Båda var kända av polisen sedan tidigare.

Valls öppnar i intervjun även för ett tillfälligt förbud mot utländsk finansiering av moskéer i Frankrike, sedan två terrorattacker i juli har utförts av islamistiska jihadister med kopplingar till terrorrörelsen IS.

Under fredagen har en syrisk asylsökande tagits in för polisförhör, rapporterar Reuters. Ytterligare två personer med misstänkta band till de två gärningsmännen bakom kyrkattacken förhörs av polis, enligt en källa inom det franska rättsväsendet.

Samtidigt har en ny video släppts där en av de två unga män som i tisdags mördade en 86-årig präst och tog gisslan i kyrkan i norra Frankrike uttalar hot mot Frankrike och president François Hollande. Videon med den 19-årige Abdel Malik Petitjean, som dödades av polis i gisslandramat, publiceras av Amaq, en sajt som står IS nära.

I videon hotas också premiärminister Valls. Petitjean och den andre gärningsmannen Adel Kermiche svor trohet till IS i en annan tidigare publicerad video.