Mohamed Abrini, 29, fångades på bild av en övervakningskamera tillsammans med Abdseslam på en bensinstation i Ressons vid motorvägen till Paris i en Renault Clio. Bilen användes senare vid attackerna, uppger federala åklagarämbetet i Belgien.

"Undersökningsdomaren har utfärdat en europeisk och en internationell efterlysning av Mohamed Abrini. Han eftersöks aktivt att belgisk och fransk polis", enligt åklagarämbetet.

Femte anhållen

Belgiska myndigheter har även anhållit en femte man som misstänks för delaktighet i terrorattackerna i sin frånvaro.

"Undersökningsdomaren, som är specialiserad på terrorismfall, har efterlyst en person för delaktighet i en terroristgrupps och terroristmördares aktiviteter", sägs det i uttalandet från åklagarämbetet.

Fyra andra som greps i måndags har släppts.

Terroristcellen bakom dåden i Paris planerade ytterligare en omfattande attack, uppger en fransk åklagare. Abdelhamid Abaaoud och hans medbrottslingar tänkte spränga självmordsbomber i affärsdistriktet La Defense i Parisområdet.

Planen skulle ha verkställts en vecka efter de första attackerna, skriver Reuters.

Besökte platserna

Åklagaren avslöjade också att Abaaoud efter attackerna besökte de platser där terrordåden utförts. Han dödades under en sju timmar lång eldstrid med polis i förra veckan.

President Barack Obama, som tog emot Frankrikes president François Hollande på tisdagen, kommenterade terrorattackerna:

– Det har noterats att terroristerna inte riktade sina attacker mot den franska regeringen, de fokuserade sitt våld mot Frankrikes själva själ och i förlängningen alla liberala demokratier.