Fakta: Flera skottlossningar det senaste året

Sedan augusti 2015 har minst fem skottlossningar bekräftats i Frölunda.

Bara under maj månad inträffade fyra skottlossningar i och omkring Västra Frölunda och Frölunda torg.

2 maj: Polisen larmas till en spårvagnshållplats vid Frölunda torg efter att vittnen hört skottlossning. Tomhylsor hittas på platsen men inte offer eller gärningsman. Ingen misstänkt grips.

12 maj: en 25-årig man skjuts i ena armen utomhus i Frölunda och tar sig till en restaurang vid Järntorget och larmar polis. Ingen misstänkt grips.

16 maj: Polisen larmas till Smaragdgatan efter att boende i området hört skottlossning och skrik under natten. Tomhylsor hittas på platsen men varken offer eller gärningsman står att finna. Ingen misstänkt grips.

29 maj: En ensam gärningsman sköt mitt på dagen bland folk på Frölunda torg, men utan att träffa någon. Han flydde på moped. Ingen misstänkt greps.

Källa: Göteborgs-Posten

Larmet om skottlossningen kom in kvart över nio på fredagskvällen. När polisen kom fram till parkeringen hittades den livlöse mannen, som skjutits med flera skott, i en bil. Polisen skriver på sin hemsida att ett antal personer i bil har lämnat platsen i okänd riktning. Händelsen rubriceras som mord.

Under natten pågick en stor polisinsats och ett område runt brottsplatsen var avspärrat för teknisk undersökning. Men tidigt på morgonen meddelade polisen att de jobbat klart på brottsplatsen.

– Den tekniska undersökningen på parkeringsplatsen är färdig och alla avspärrningar är hävda. Nu ska vi ge oss på de två bilar som togs i beslag i anslutning till parkeringsplatsen i natt, säger Tommy Nyman, presstalesperson för polisen i Västra Götaland.

Två personer togs i natt med av polisen till förhör.

– De har hörts upplysningsvis och finns inte kvar hos oss längre, säger Tommy Nyman.

Han säger att det ännu är för tidigt att säga om nattens dödsskjutning kan ha samband med andra skjutningar och brott i Göteborgsområdet den senaste tiden.

– Det kan vi inte ha någon uppfattning om ännu eftersom vi inte vet vem offret är. Just nu är det underordnat för vårt arbete men senare kommer man naturligtvis att jämföra och se om det finns kopplingar till annan kriminalitet, säger Tommy Nyman.