– Planerna är ett svar på vårt regeringsuppdrag att bistå Migrationsverket i flyktingmottagandet.

Anneli Bergholm Söder, MSB:s operativa chef, om tre nya projekt som rör tältläger för flyktingar.

Fakta: Tältlägret i Revinge

Lägret uppförs på MSB:s verksamhetsställe i Revinge, som ligger intill regementet P7, i den östra delen av Lunds kommun. I närheten finns Revingeby med cirka 500 invånare.

Totalt handlar det om 75 tält med sammanlagt 375 sängplatser.

Toaletter och duschar kommer att finnas i tillfälliga byggnader intill. Mat i form av catering serveras i uppvärmda serveringstält.

Lägret kommer att vara bemannat dygnet runt.

Källa: Myndigheten för samhällsskydd och beredskap

Det handlar om fyra "pilotprojekt", inklusive det planerade tältlägret i Revinge i Skåne, som också kräver regeringens tillstånd, berättar MSB:s operativa chef Anneli Bergholm Söder.

– Planerna är ett svar på vårt regeringsuppdrag att bistå Migrationsverket i flyktingmottagandet, säger hon till TT.

När det gäller tältlägret i Revinge dröjer det fortfarande innan bygget börjar – trots att det gått över en månad sedan MSB förklarade att personal fanns redo för att sätta upp tält på Revingehed följande vecka.

Förra veckan fick tältlägret grönt ljus i form av bygglov från byggnadsnämnden i Lund. Men innan tälten kan resas behövs ett så kallat startbesked, vilket kräver ytterligare en redovisning av diverse tekniska lösningar från MSB. Tidigast nästa vecka kan allt lämnas in, exempelvis hur brandsäkerhet, värme och avlopp ska lösas.

– När startbesked har lämnats tar det ytterligare flera veckor innan tälten kan vara på plats, säger Patrik Jansson, verksamhetschef för humanitära insatser på MSB.