Vid två-tiden på lördagen fick polisen i Miami in ett SOS-samtal som skulle skrämma slag på de flesta. På en väg från Miami Beach såg trafikanter hur en naken man tuggade på en annan mans ansikte. Det rapporterar Miami Herald.

Flera personer blev vittnen till misshandeln som skedde mitt på blanka eftermiddagen. Ett vittne sa till en tv-kanal att han upptäckte attacken när han kom cyklande på gatan. Han berättade hur han såg den nakna mannen slet loss stora köttslamsor från den andra mannen ansikte med sina tänder.
– Jag sa åt honom att lägga av, men killen fortsatta att käka på den andra killen, sa han till kanalen.

Vittnet hittade till slut en polis som även denne försökte förmå den nakna mannen att sluta.
– Killen bara stod där men köttbitar i munnen. Och han morrade, berättade vittnet.

Polisen avfyrade sitt vapen för att stoppa mannen dock utan reslutat. Det var efter att ha träffat mannen upprepade gånger som mannen till slut upphörde med misshandeln och därefter avled. Händelsen utspelade sig ett stenkast från the Miami Heralds redaktion och en video från tidningsbyggnadens övervakningskameror visar två män liggandes vid vägkanten.

Orsaken till attacken är ännu okänd men Miamipolisen spekulerar i att den nakna kannibalen lidit av en kokainpsykos som ofta resulterar i att kroppen ”bakas” och får den drabbade att ta sig kläderna för att svalka sig. Offret, som enligt polisen är en hemlös man, vårdas nu på sjukhus för svåra skador.