Fler aktioner av Svenska motståndsrörelsen

Oktober 2015: Kommunhuset i Höör liksom en anläggning avsedd för asylsökande spärrades av med band som hänvisade till Svenska motståndsrörelsen.

Juli 2015: Bilder på Adolf Hitler, hakkors och nationalsocialistisk propaganda sattes upp vid Mörrums station utanför Karlshamn. Avsändare var Svenska motståndsrörelsen.

April 2015: Misstänkta nynazister stegade in på en gymnasieskola i Varberg under en föreläsning om Förintelsen och fotograferade publiken. Nazistiska budskap hade tidigare satts upp utanför skolan. Svenska motståndsrörelsen uppgav på sin sajt att de genomfört aktionen. I Jämtland sattes avspärrningsband upp runt radiohuset i Östersund

Februari 2015: Personer hämtades in till förhör vid en polisinsats utanför Expressens och Dagens Nyheters redaktioner. Enligt medieuppgifter var det Svenska motståndsrörelsen som polisen ingripit mot. Expressen hade veckan tidigare granskat svenska nazister.

Januari 2015: Östersundsposten liksom Länstidningen i Östersund får avspärrningstejp uppsatt utanför sina redaktioner och händelserna polisanmäls.

På avspärrningsbanden, som sattes upp under natten till måndagen eller i helgen, står "nordfront.se". En hemsida som den nazistiska organisationen Svenska motståndsrörelsen ligger bakom.

I nuläget finns ingen brottsrubricering gällande händelsen.

– Vad man gör är att gå till grunden med själva händelsen och en bedömning av hur detta ska hanteras, säger Stefan Wickberg, presstalesperson vid polisen region Bergslagen, till TT.

Hussein Aldaoudi, skolchef på Alsalamskolan, berättar hur det var att mötas av avspärrningsbanden på måndagsmorgonen:

– Det var skrämmande, fruktansvärt och omoraliskt att man skrämmer barn och personal, säger han till TT.

Personal på Tullängsgymnasiet upptäckte avspärrningsbanden under en promenad redan på söndagskvällen och tog då ned dem.

– Vi kan inte se någon direkt koppling till vår skola för vi har inte uttalat många invandrare som Alsalamskolan har, säger Ken Dahlberg, rektor på skolan.

Varken skolorna eller Migrationsverket har mottagit något konkret hot i samband med händelserna.