Så tävlar du

För att delta i tävlingen om att få sitt fotografi på ett riktigt frimärke tar du en bild på ett motiv som du vill tävla med, beskriver vad motivet föreställer och lägger upp det på Instagram med hashtagen #mittfrimärke under tävlingsperioden 18 maj till 12 augusti 2016.

För att tävla behöver du följa PostNords Instagramkonto @svenskafrimarken. Tänk på att du måste ha öppen en profil för att kunna delta.

Originalbilden måste vara minst 2 MB stor och du måste äga rättigheterna till att använda den. Eventuella personer på bilden måste godkänna att du använder bilden i tävlingen och att den kan komma att tryckas som frimärke.

Läs mer om tävlingen på mittfrimärke.se.

Totalt ska sju svenskars foton från Instagram bli till frimärken och kommer släppas i maj nästa år. I dag startar tävlingen #mittfrimärke för att välja ut de sju fotografierna.

– De vinnande motiven i tävlingen hamnar i fint sällskap med bland annat rymdfarare, historiska händelser, idrottsstjärnor, kungligheter och nu senast Prideflaggan. Vi hoppas på bilder och motiv från hela Sverige och ser fram emot en spännande tävling med många bidrag, säger Per Ljungberg, kommunikationschef på PostNord Sverige i ett pressmeddelande.

►LÄS MER:  Här är postens nya frimärke – regnbågsflaggan

Det är första gången som svenskar själva får vara med och tävla om att se sitt fotografi som frimärke, och utöver äran går vinnarna hem med 5 000 kronor vardera. Tre av vinnarna kommer att utses av svenska folkets röster. Resterande fyra utses av en jury.

Tävlingen avslutas den 12 augusti. Vinnarna presenteras den 14 november.