Fakta
Ansök senast 7 april
• Ansök inom en månad. På Metrojobb.se hittar du mer ­information om hur du söker praktikplatsen och vilka kvalifikationer du bör ha. Ansökan ska vara inne senast 7 april.
• Två till fyra veckor. Praktiken sker i två till fyra veckor under april–maj, enligt överens­kommelse med praktikanten.
• Helst vara myndig. Alla ­åldrar är välkomna, men du ska helst ha fyllt 18 år.
Mathias Tegnér söker, i samarbete med Metro, en praktikant till riksdagen.

Mathias Tegnér söker, i samarbete med Metro, en praktikant till riksdagen.

Chister Källström

Foto:

Ta chansen att bli praktikant i riksdagen. Social­demokraternas riksdags­ledamot Mathias Tegnér från Tyresö utanför Stockholm, söker en praktikant som kommer att följa honom i vardagen och delta i allt från morgonmöten med ministrar till möten med utskottsgrupper och seminarier. Praktikanten kommer också få hjälpa till att ta fram debattartiklar, motioner, talmanus, blogginlägg och göra omvärldsanalyser.

– Tjänsten är obetald och garanterar ingen anställning i riksdagen. Däremot är den en bra erfarenhet, och ett sätt att knyta kontakter som sedan kan leda till jobb, menar Mathias Tegnér.

► Sök praktikplatsen här

Praktikanten kommer att få chansen att lära sig hur det demokratiska arbetet i Sverige faktiskt ser ut. Förhoppningsvis blir det också en upplevelse utöver det vanliga, säger han.

Som arbetsprov gäller det att skriva ett kort och konkret förslag på hur stor­städernas bostadsbrist skulle kunna lösas.

– Det knyter an till de ämnen som ligger mig närmast hjärtat, nämligen bristen på hyresrätter, integration och global uppvärmning, säger Mathias Tegnér.

Varför söker du praktikant på det här sättet?

– Jag vill att fler ung­domar ska få upp ögonen för politiken och inspireras att engagera sig i frågor de brinner för.