Den första Legofiguren med funktionsnedsättning har visats på en leksaksmässa i London under veckan. Figuren som är rullstolsburen kommer ihop med en guidehund, rapporterar The Guardian.

Figuren kommer tillhöra det nya Lego City-sortimentet "Kul i parken" med bland annat glassförsäljare, en pappa med barn i barnvagn och figurer som är på picknic.

►LÄS MER: Lego ändrar sig efter konstkonflikt

Lego har tidigare varit i blåsväder för sin bristande mångfald och förra året lanserades kampanjen #ToyLikeMe på sociala medier. Det ledde till över 20 000 underskrifter som lobbade för att företaget skulle bredda sin figur-kollektion.

Företaget besvarade kritiken från kampanjen med att det var fritt för alla konsumenter att använda figurerna hur de själva vill.

”Det fina med Lego-systemet är att barn kan välja hur de vill använda bitarna vi erbjuder för att bygga sina egna historier”, sa Legos representanter då.

►LÄS MER: Lego får böta för prismanipulation

Lego Citys "Kul i parken" börjar säljas i juni och kommer finnas uppe för alla att se på hemsidan under senvåren, berättar Emma Owen från Legos kontor i London för Metro.

Det är dock inget svar på #ToyLikeMe utan bara ett steg framåt för Lego, menar Emma Owen.