Industristaten Michigan har pekats ut som avgörande för Vermontsenatorn Bernie Sanders att vinna i, om han ska ha en chans att ta hem Demokraternas presidentkandidatur. Hans motståndare, den tidigare utrikesministern Clinton, leder dock stort i opinionsmätningarna i både Michigan och Mississippi.

På den republikanska sidan har flera satsningar lanserats för att stoppa "Trump-tåget", den bufflige affärsmannen Donald Trumps satsning på Vita huset. Tv-stjärnan Trump har ett stadigt övertag i opinionsmätningarna – anklagelser om rasism, kvinnofientlighet och bristande sakpolitisk kunskap verkar rinna av honom.

Republikanernas presidentkandidat 2012, Mitt Romney, har nu spelat in ett budskap som Floridasenatorn Marco Rubios kampanj använder i så kallade robot-samtal till väljare i Michigan, Mississippi, Idaho och Hawaii, där Republikanernas anhängare håller voteringar i dag. I meddelandet manar Romney väljarna att rösta på en kandidat som kan besegra Clinton samt varnar för Trump.

Parallellt kör en stor, oberoende politisk valkampanj Trump-kritisk tv-reklam i Florida, vars invånare går till valurnorna nästa vecka.