FLER BOSTADSSAJTER

Hemnet.se
Den största bostadstjänsten. Räknar bland annat ut boendekostnad, visar hur länge bostaden legat ute på sajten, ger tips på liknande bostäder.
Hitta hem
Svensk fastighetsförmedlings app för din iphone eller ipad.  Genom gps får du reda på vilka bostäder som är till salu från den plats du är på just nu.
Booli.se
Här kan man se slutpriser på hus, prisförändringar, kartsöka, hitta mäklare, kolla kvad-ratmeterpris och förstås hitta bostäder till salu.
Bovision.se
Enligt sajten en blandning mellan sökmotor och marknadsplats för köpare, säljare, hyresgäster, hyresvärdar, uthyrare och förmedlare.

I dag är det premiär för bostadstjänsten Hittahem.se. En annonsfri bostadstjänst som riktar in sig på både säljare, köpare och ägare.

– Vi har samlat allt på ett och samma ställe. Vi har haft testpiloter som prövat sajten under sommaren och de har uppfattat tjänsten som enkel, snabb och överskådlig, säger Calle Håkansson, marknadschef och medgrundare på Hittahem.se.

Behövs det ytterligare en bostadstjänst?

– Definitivt! Om det är någon som kan komma med något som är bättre så behövs det alltid utmanare. I dag räcker det inte bara med att lista objekt rakt upp och ned, säger Calle Håkansson.

Det som är unikt med Hittahem.se är, enligt Calle Håkansson, främst jämförelsebitarna. Den ekonomiska biten är i fokus på det sättet att man kan lägga in uppgifter som boendekostnad och lån om sitt nuvarande boende och jämföra med det objekt man tittar på. Andra funktioner är att man kan se hur många köpare som har bevakning på ens område och hur prisstatistiken ser ut. Som köpare kan man se vad andra tycker om det område man är intresserad av och som säljare kan man bland annat se vilka mäklare som är specialiserade i området och vad tidigare säljare tyckt om mäklarens arbetssätt.

Till en början finns Hittahem.se som sajt och inom kort beräknas den finnas tillgänglig som app till smartphones.