Fakta: Attacken mot USA:s konsulat

Angreppen mot USA:s konsulat i Benghazi i Libyen skedde den 11 september 2012, elva år efter terrorattackerna mot USA som kostade nästan 3 000 människor livet.

Fyra amerikaner dödades, bland dem Libyenambassadören Christopher Stephens. Han var den förste amerikanske ambassadör som dödats i tjänsten sedan 1978.

Sju libyer dödades också.

Efter angreppen antydde amerikanska tjänstemän att de var en direkt följd av en nidfilm om profeten Muhammed som publicerats på Youtube.

Attackerna utfördes av en stor grupp beväpnade libyska islamistiska extremister, som bland annat använde raketdrivna granater och satte en byggnad i brand.

Rapporten har släppts av republikaner i kongressen. Den har tagit över två år att slutföra och kostat skattebetalarna kring sju miljoner dollar. Men det finns inga tecken på att de 800 sidorna innehåller något sprängstoff. Däremot kan den innebära att Clintons valkampanj gång på gång tvingas gå i svaromål på frågor som göder republikanernas bild av att hon gjorde för lite för att rädda amerikanska liv.

Som så många gånger tidigare anklagas både Clinton och president Barack Obama för att ha agerat senfärdigt när larmet gick om att USA:s konsulat i Benghazi angreps. Fyra amerikaner och flera libyer dödades, och USA:s Libyenambassadör Christopher Stevens fanns bland offren.

– Vi förväntar oss att regeringen ska göra allt för att rädda livet på amerikaner som tjänstgör i skymundan. Detta skedde inte i Benghazi, säger Mike Pompeo, en av de republikanska kongressledamöter som står bakom rapporten.

Clintonkampanjens pressekreterare är inte imponerad av retoriken och avfärdar kommitténs arbete som en "partipolitisk bluff".