Runt åtta procent av världens alla barn tros ha någon form av matallergi. Bara i USA inrapporterades det 2014 att fyra miljoner barn led av åkomman. 

Tidigare har forskarråden gått ut på att de som varit allergiska mot något födoämne helt enkelt ska avstå och undvika att få i sig det. Men antalet personer som drabbats av matallergi har ändå fortsatt att öka. Men nu studerar forskare på Kings College i London en ny metod - att bota matallergin med mat, rapporterar  CNN. 

– Att aktivt undvika födoämnesallergener i små barns diet har inte skyddat dem från att utveckla matallergier och det kan även har bidragit till den stora ökning som vi har sett, säger Gideon Lack, professor i barnallergier vid Kings College till CNN. 

LÄS MER: Expert: Så skonar du ditt barn från allergier 

Teorin bygger på att barn som utsätts för allergener får ett immunsystem som känner igen och tål allergener, snarare än att reagera på dem. 

I studien har 1300 bebisar fått i sig vanliga allergener som finns i jordnötter, ägg, mjölk, fisk, vete och sesamfrön. En gång i veckan matades barnen barnen med fyra gram från respektive ämne. Studien har visat att matallergierna hos barnen har minskat drastiskt. Inga av de barn som följde kostråden konsekvent (vilket dock bara var 34 procent) under studien fick jordnötsallergi och 75 procent av dem utvecklade inte heller allergi mot ägg. 

LÄS MER: Hans jordnötter dödade nio – nu får han 28 års fängelse