Fakta: Panamadokumenten

Läckan beskrivs som en av historiens största. 2,6 terabyte data – 11,5 miljoner dokument – överlämnades av en anonym källa till Süddeutsche Zeitung, som delade med sig av materialet till det internationella journalistnätverket ICIJ.

Det senaste året har omkring 400 journalister från över 80 länder gått igenom dokumenten. Materialet kommer från advokatbyrån Mossack Fonseca i Panama som säljer anonyma offshore-bolag. I läckan finns information om runt 214 000 företag.

Omkring hälften av bolagen är registrerade på Brittiska Jungfruöarna.

ICIJ släppte i måndags en databas med ett urval av uppgifter ur läckan.

Anonyma företag som äger fastigheter i Storbritannien måste deklarera sina tillgångar offentligt, lyder en del av förslaget enligt BBC News. Både företag som äger fastigheter och bolag som vill köpa fastigheter ska registreras om förslaget genomförs.

Cameron tillkännagav också en plan för hur stulna tillgångar ska kunna återföras till Nigeria, Ukraina, Sri Lanka och Tunisien. Diskussioner om detta ska hållas under Global forum for asset recovery i USA nästa år.

Ett 40-tal länder

Ambitionsnivån inför torsdagens möte i London var minst sagt hög: All världens korruption ska utrotas. Cameron hade hoppats på en global deklaration mot korruption, men det 40-talet länder som deltog publicerade i stället en kommuniké med 34 punkter där de lovar att ingripa mot allt ifrån uppgjorda sportmatcher och dopning till skatteflykt och mutor. Varje land som deltog gjorde också egna uttalanden med utfästelser.

"Fantastiskt korrupta"

Toppmötets innehåll överskuggades delvis av ett inslag i ITV News där David Cameron inför mötet samtalar med drottning Elizabeth under en tillställning i Buckingham Palace.

– Vi har fått nigerianerna, vi har faktiskt fått några ledare från några fantastiskt korrupta länder att komma till Storbritannien. Nigeria och Afghanistan är möjligen de två mest korrupta länderna i världen, sade Cameron till drottningen.

En talesperson för Nigerias president Muhammadu Buhari reagerade skarpt mot uttalandet, men presidenten själv begärde ingen ursäkt.

– Han sade sanningen. Han talade om vad han vet, sade Buhari om Camerons samtal med drottningen.

På frågan om Nigeria är "fantastiskt korrupt" svarade presidenten kort och gott: ja.

Afghanistans president Ashraf Ghani krävde heller ingen ursäkt.

– Första steget i att kunna bekämpa problemet är att erkänna det, sade han och beskrev sitt land som ett av de mest korrupta i världen.