Tidslinje: Arbogaärendet

Augusti 2015: Den 41-åriga kvinnans make hittas död i Hjälmaren utanför Arboga. Polisen inledde ingen förundersökning om brott.

Sommaren 2016: Kvinnan utreds för sexuellt utnyttjande av flera tonårspojkar, men utredningen läggs ner.

3 augusti: Kvinnans far hittas död och kvinnans mor skadad i en sommarstuga. Inledningsvis misstänks mamman för mordet, men efter några dagar klassas hon i stället som brottsoffer.

16 augusti: 41-åringen grips på Arlanda då hon försöker lämna landet. Även hennes 18-årige sambo grips. Båda anhålls misstänkta för mord och mordförsök på kvinnans föräldrar.

19 augusti: Kvinnan och hennes sambo släpps fria efter beslut av åklagaren.

29 augusti: Åklagare inleder en förundersökning om mord och försök till grovt bedrägeri med anledning av den 41-åriga kvinnans makes död 2015.

30 augusti: 41-åringen och 18-åringen grips i Trondheim. Både svensk och norsk polis deltar i insatsen.

31 augusti: Åklagaren bekräftar att misstankegraden mot paret har höjts. Nu är de på sannolika skäl misstänkta för mordet på kvinnans pappa och mordförsöket på hennes mamma. Paret förhörs i Sverige och förs till Västerås där mer omfattande förhör ska genomföras.

2 september: De två misstänkta begärs häktade, på sannolika skäl misstänkta för mord och försök till mord.

21 oktober: Kvinnan och mannen ska genomgå en större psykiatrisk undersökning då experter vid en mindre omfattande undersökning funnit att de "kan lida av en allvarlig psykisk störning".

8 november: 41-åringen delges misstanke om förberedelse och försök till grovt bedrägeri genom urkundsförfalskning.

Enligt åklagarmyndigheten hänger brottsmisstanken ihop med att 41-åringens man hittades drunknad sommaren 2015, även det utanför Arboga.

"Misstanken avser att kvinnan har ansökt om livförsäkring i makens namn och att hon även har begärt ut ersättning från försäkringen", säger åklagare Jessica Wenna i ett pressmeddelande.

Något mer vill man inte säga och ingen av de två åklagarna kommer att vara tillgängliga för kommentarer under dagen.

41-åringen och hennes 18-årige pojkvän är misstänkta för att ha mördat hennes far och samtidigt ha försökt att mörda hennes mor i en stuga vid Hjälmaren i augusti i år.

Kvinnans tidigare make drunknade i sjön vid stugan 2015 och polisen misstänker nu att han mördats, men ingen har ännu delgivits misstanke om brottet. I oktober meddelade Jessica Wenna att hon begärt att mannens grav skulle öppnas för att utreda om mannen blev mördad – vilket tingsrätten beviljade.

– Vi har varit i kontakt med rättsläkare som har gjort bedömningen att man kan få fram mer information från kroppen än vad vi har i dag, sade Jessica Wenna då till TT.

Den 41-åriga kvinnan och hennes 18-årige pojkvän sitter häktade sedan den 2 september efter att ha gripits i Trondheim i Norge.