Fakta: Vapenvilan i Syrien

Vapenvilan i Syrien medlades fram av Ryssland och USA. Den syriska regeringen och delar av den icke-jihadistiska oppositionen kom överens om att upphöra med striderna under tiden som fredssamtalen skulle hållas.

Inledningsvis minskade striderna över hela landet, inklusive staden Aleppo där invånarna vågade sig ut till marknader och parker. Men den senaste tiden har allt fler rapporter kommit om upptrappat våld.

Minst tolv civila har dödats i flygräder mot rebellkontrollerade delar av Aleppo, uppger invånare. Nyhetsbyrån AFP:s korrespondent i staden rapporterar om intensivt bombardemang av tätbefolkade bostadsområden.

Medieaktivisten Mohammed al-Khatieb bor i Aleppo och beskriver hur staden skakats av flera attacker de senaste dagarna.

Panikslaget i Aleppo

"Människor är livrädda och lamslagna av panik. Människor massakreras överallt i Aleppo. Jag har inte längre något hopp om fredsprocessen" skriver Mohammed al-Khatieb i ett meddelande till TT.

I fredags dödades 25 invånare i staden i flyganfall genomförda av den syriska regimen och ytterligare ett 40-tal personer skadades.

I staden Douma, öster om den syriska huvudstaden Damaskus, har minst 13 människor dödats i en regimattack, däribland tre kvinnor och två barn, enligt det oppositionella Syriska människorättsobservatoriet (SOHR) som bevakar kriget från Storbritannien, rapporterar nyhetsbyrån Reuters. Ett 20-tal personer uppges ha skadats och dödssiffran väntas stiga ytterligare, enligt SOHR.

Ytterligare två personer har dödats i ett av regimens flyganfall i Talbisseh i Homsprovinsen, enligt SOHR.

Olika bud om vapenvila

I fredags sade FN-sändebudet Staffan de Mistura att "vapenvilan fortfarande gäller, men den är i stor fara om vi inte agerar snabbt". Men chefen för SOHR, Rami Abdel Rahman, säger att den senaste tidens upptrappade våldsamheter tyder på att överenskommelsen kollapsat.

– De flesta områden som omfattades av vapenvilan upplever nu stridigheter igen, säger han till AFP.

Nya fredssamtal är planerade till nästa vecka. Över 270 000 människor har dödats sedan striderna bröt ut 2011.