ANNONS
ANNONS
Uppdaterad : 22 oktober 2015
- Publicerad : 22 oktober 2015

Nytt misstänkt brandattentat i Skåne

Ännu en brand har brutit ut i ett tilltänkt asylboende – den här gången i Oderljunga i Perstorps kommun i Skåne. Polisen misstänker grov mordbrand och kommunen höjer säkerheten.

– Det är fruktansvärt. Enda trösten är att det inte fanns någon människa i byggnaden när det började brinna, säger Daniel Sirensjö, informationsbefäl på räddningstjänsten.

Migrationsverket bekräftar att det finns ett anbud på att göra den aktuella fastigheten till flyktingboende, och att leverantören levt upp till de formella kraven. Men att inga avtal har skrivits ännu.

Sirensjö berättar att någon har krossat en ruta till ett fönster på markplanet, och i källarvåningen luktade det bensin när brandmännen kom.

– Det är därför mycket som talar för att det är en anlagd brand, säger han.

Polisen gör samma bedömning och rubricerade inledningsvis brottet som grov mordbrand.

Branden är släckt och byggnaden bedöms inte ha fått några omfattande skador. Men när de första brandmännen kom dit, natten till torsdagen, brann det i källaren och på markplanet.

Perstorps kommun har beslutat att höja säkerheten vid kommunens boenden för ensamkommande flyktingbarn, enligt SVT Nyheter Helsingborg.

Karta: Här är flyktingboendena som brunnit


Klicka på symbolerna för att läsa mer.
ANNONS
ANNONS
X
ANNONS
ANNONS