"Ett år efter: Mördaren fortfarande på fri fot".

Rubriken på omslaget till Charlie Hebdos specialutgåva ett år efter attacken mot redaktionen i Paris.

Fakta: Januari-attackerna i Paris

Tolv människor mördades vid terrordådet mot Charlie Hebdos redaktion när bröderna Chérif och Said Kouachi tog sig in och öppnade eld den 7 januari 2015.

Fem människor dödades sedan i samband med en attack mot den judiska matbutiken Hypercacher.

De tre gärningsmännen dödades av polis den 9 januari.

Totalt miste alltså 20 personer sina liv.

Mannen var enligt franska medier beväpnad med kniv när han försökte ta sig in på en polisstation i Goutte d'Or i norra Paris. Enligt myndigheterna hade han ropat "Gud är stor" innan han sköts ihjäl av polis.

Mannen bar på vad som först såg ut som en bombväst, men visade sig vara ett bälte eller en påse med en tråd hängande. Något sprängmedel hittades inte. Däremot bar han på ett papper med extremistgruppens Islamiska statens (IS) flagga och ett meddelande där IS tar på sig ansvaret för attacken, uppger åklagaren.

Torsdagens händelse inträffade i 18:e arrondissementet, bara några kilometer norr om platsen för Charlie Hebdo-attentatet den 7 januari förra året.

Hollandes löfte

Ungefär samtidigt höll president François Hollande tal till ett stort antal medlemmar av antiterrorstyrkorna vid polisens högkvarter i Paris. Presidenten lovade mer resurser till polisen under de kommande månaderna, rapporterar Le Parisien. Han tryckte också på vikten av bättre samarbete mellan de olika delarna i landets säkerhetstjänster för att förebygga terrorattacker.

Ställda inför sådana motståndare är det viktigt att varje enhet – polis, gendarmeri (en militärliknande polisstyrka), underrättelsetjänst och militär – samarbetar, är transparenta och delar all den information de har tillgänglig, sade han.

Från hemlig ort

Ett år efter attacken mot redaktionen fortsätter tidskriften Charlie Hebdo på sitt invanda provokativa spår – men nu från hemlig ort.

Den färska specialutgåvan av tidningen har tryckts upp i en miljon exemplar i tid till årsdagen. På omslaget springer en blodsbestänkt gudsliknande figur med lång särk, sandaler och skägg med ett automatvapen av typen Kalasjnikov över axeln. Rubriken lyder "Ett år efter: Mördaren fortfarande på fri fot".

Omslaget har snabbt dragit på sig upprörda kommentarer från Vatikanen, som anser att det brister i erkännande och respekt för människors gudstro, oavsett religion.