Fakta: Några av Obamas bästa skämt

2013:

"Okej, jag fattar. När jag tittar mig själv i spegeln nu för tiden måste jag erkänna att jag inte är den bitiga unga muslimska socialist som jag en gång var. Tiden går. Man blir lite grå."

2012:

"Det är härligt att vara här på Hilton ikväll, i den här stora, magnifika balsalen. Eller som Mitt Romney skulle kalla det: renoveringsobjektet."

2011:

"Michele Bachmann är här. Hon funderar på att ställa upp i presidentvalet, vilket är konstigt, eftersom jag har hört att hon är född i Kanada. Ja, Michele, det är så här det börjar."

2010:

"Jag var inte säker på att jag faktiskt skulle komma i kväll. Biden övertalade mig. Han lutade sig över mig och sa: 'Det här är ingen vanlig middag. Det är en stor (pip) måltid'."

Källa: MSNBC

Korrespondentmiddagen började som en årlig fest då presidenten träffade politikreportrar under lättsamma former. I dag är det ett kändistätt evenemang som lockar omkring 2 000 gäster.

Presidentaspiranten Donald Trump, som själv inte var på plats, fick sig en rejäl släng av sleven.

– Jag är lite sårad att han inte är här. Vi hade så kul sist, sade Obama, och syftade på 2011 års middag då Obama visade ett klipp från Lejonkungen – som han hävdade var en förlossningsvideo – efter anklagelser från Trump om att Obama inte skulle vara född i USA.

Även presidentaspiranten Bernie Sanders blev föremål för presidentens vitsar.

– Bernie, du ser ut som "a million bucks". Eller, för att uttrycka det på ett sätt som du förstår: du ser ut som 37 000 donationer på 27 dollar styck, sade Obama och syftade på Sanders gräsrotsfinansierade kampanj.

Obamas tal slutade med att han "droppade micken" – en tradition från 1980-talet som går ut på att en rappare eller komiker låter mikrofonen falla till marken efter ett lyckat framträdande.

– Obama out, sade presidenten och lämnade scenen.