– Jag tror att en möjlighet är att det var en bomb ombord. Vi tar det på största allvar, säger presidenten enligt amerikanska medier.

Obama understryker att det sker stora ansträngningar i USA för att ta reda på fakta innan det eventuellt går att fastställa vad som hände med planet.

Tidigare har den brittiske premiärministern David Cameron sagt att det är troligare att kraschen orsakades av en terrorbomb än att den inte gjorde det.

Brittiska tidningen The Times rapporterar att USA:s och Storbritanniens hypoteser bygger på information som snappats upp med hjälp av spionsatelliter. Amerikanska och brittiska underrättelsetjänster ska ha dragit slutsatserna efter att ha analyserat elektroniska meddelanden som sänts mellan extremiströrelsen Islamiska statens (IS) medlemmar i Syrien och Egypten.

Tonen och innehållet i meddelandena övertygade analytiker om att en bomb hade placerats ombord av en passagerare eller flygplatspersonal, enligt The Times.

IS har sagt sig ligga bakom kraschen i lördags där samtliga 224 ombordvarande, främst ryska turister, omkom. Men såväl Ryssland som Egypten har manat till försiktighet i terrorspekulationer.