Konserten med bandet Eagles of Death Metal på den berömda konsertsalen Bataclan var på väg mot sitt slut när beväpnade män stormade byggnaden.

– De rörde sig inte. De stod bara där, i bakre delen av konsertsalen, och sköt på oss. Som om vi vore fåglar, säger radioreportern Julien Pearce, som var på konserten, till CNN.

Ett annat ögonvittne hävdar att angriparna skrek "Allahu Akbar" (Gud är större) innan de öppnade eld i lokalen, som rymmer 1 500 personer. Konserten var utsåld, enligt BBC, och minst 80 människor uppges ha dödats i attacken.

– Det var som en scen från helvetet. Konserten avbröts och alla låg på golvet medan de fortsatte att skjuta på människor, säger vittnet till Radio France.

Hängde från fönstren

En film som en journalist från tidningen Le Monde tagit visar människor som flyr ut ur byggnaden, medan kraftiga smällar och skrik hörs. Minst två personer klättrar ut genom fönstren på fasaden för att ta skydd, samtidigt som livlösa kroppar ligger vid entrén.

– Jag sprang ner för trapporna för att öppna dörren till min lägenhet, så att människor skulle kunna ta skydd. Det låg en man på trottoaren, samt en annan man som jag inte såg senare, som blev skjuten medan han försökte sätta sig i säkerhet, säger journalisten Daniel Psenny, som själv blev skjuten i armen medan han försökte hjälpa människor.

Pratade om Syrien

Radiopresentatören Pierre Janaszak befann sig på balkongen när skottlossningen började.

– Det var blod överallt, döda kroppar överallt. Vi hörde skrik. Alla försökte fly, säger han till AFP.

Han sprang in och gömde sig på toaletten, där människor väntade i två timmar innan polisen stormade byggnaden.

– De hade 20 gisslan och vi kunde höra dem prata med dem.

– Jag hörde dem tydligt säga att "det är Hollandes fel, det är er presidents fel, han skulle inte ingripit i Syrien". De pratade också om Irak, säger Pierre Janaszak

Döda låg utanför huset

Attackerna ägde rum på sex olika platser samtidigt, och tros vara synkroniserade.

Vid avspärrningarna i Paris står Nicole och Alexandre som bor i närheten och hörde skottlossningen vid en av restaurangerna.

– Ta-ta-ta, lät det. Folk trodde att det var någon slags smällare, berättar Alexandre för TT:s korrespondent.

Vid deras hus låg fem personer döda.

– Det är svårt att förstå, en galen värld, säger Alexandre.

– Förra gången (vid attacken mot Charlie Hebdo i januari) så hade de ett mål. Nu sköt de på vem som helst.

"Vi såg dem bli nedskjutna"

En man som blev vittne till attentatet vid Rue de la fontaine au roi, där minst fem personer dödades, beskriver angriparnas agerande som "professionellt".

– Han var vänsterhänt och sköt i skottsalvor av tre eller fyra skott i taget. Det var helt medvetet och professionella skottsalvor. Han sköt tre eller fyra personer som satt i stolar vid fönstret i kaféet. Vi såg dem bli nedskjutna. De trillade av sina stolar och föll till marken, säger den dansk-brittiske psykoterapeuten Mark Colclough till The Guardian.