Fakta: Började med att Benn fick sparken

Revolten startade med att tidigare skuggutrikesministern Hilary Benn fick sparken av Jeremy Corbyn efter medieuppgifter om att Benn försökt att kuppa bort partiledaren från ordförandeskapet i Labour.

Sedan dess har 23 av 31 skuggministrar förklarat att de inte har förtroende för Corbyn och lämnat sina poster.

Skuggnäringsministern Angela Eagle, skuggkulturminister Maria Eagle, skuggenergiminister Lisa Nandy och skuggarbetsmarknadsministern Owen Smith hör till de senaste som lämnat sina platser i Corbyns skuggregering.

Källa: BBC News

Angela Eagle, som varit "vikarie" när hennes partiledare inte haft möjlighet att debattera med premiärministern, tillhör skuggministrarna som senast förklarat att hon inte har något förtroende för Corbyn. Ytterligare 22 av 31 ledamöter i skuggministären har gjort samma sak på tre dygn.

Tillbakavisar kritik

Revolten mot Corbyn har ackompanjerats av anklagelser om att han varit osynlig under kampanjen inför folkomröstningen om det brittiska EU-medlemskapet. Partiet stödde den sida som ville att Storbritannien ska stanna i unionen, men Corbyn har fått kritik för att ha visat ett ljumt intresse för frågan som stannasidan förlorade.

En talesperson för Corbyn tillbakavisar kritiken och säger att partiledarens inställning till EU ligger närmare medlemmarnas än den officiella stannakampanjens "euforiska" tonläge.

Ingen auktoritet

Vice partiordföranden Tom Watson träffade Corbyn på måndagsmorgonen och förklarade då att partiledaren inte längre har någon auktoritet i parlamentsgruppen och att han kan bli utmanad om partiledarskapet. BBC News rapporterar att parlamentsledamöterna kommer att genomföra en intern omröstning om hans ledarskap på tisdagen.

Resultatet är dock inte bindande, och Corbyn har gjort klart att han inte kommer att avgå frivilligt. Partiledaren anser att han fortfarande har medlemmarnas stöd, och han har också börjat utse nya skuggministrar för att fylla hålen efter de som lämnat posterna.

– De som vill ändra Labours ledarskap måste ställa upp i ett demokratiskt val, i vilket jag kommer att vara en kandidat, säger han enligt BBC News.