Flera hundra personer befann sig vid lekplatsen Bunny Friend i New Orleans i Louisiana när två grupper öppnade eld mot varandra, rapporterar flera amerikanska medier. Minst 16 personer vårdas på sjukhus, varav tio fördes dit med ambulans, skriver CNN.

"Vittnen har berättat för polisen att båda grupperna lämnade parken till fots omedelbart efter skottlossningen", skriver polisen i New Orleans i ett uttalande. Polisen var redan på väg för att skingra folksamlingen och befann sig ett kvarter bort när de hörde skotten avlossas.

Nu pågår jakten på gärningsmännen, och polisen söker bland annat igenom övervakningsfilmer för att hitta ledtrådar. Talespersonen Tyler Gamble säger till nyhetsbyrån Reuters att det är för tidigt att uttala sig om huruvida händelsen var gängrelaterad.

Borgmästaren Mitch Landrieu berömmer polisens insats på platsen.

– Det är verkligen svårt att ingripa när ett gäng killar beslutar sig för att dra vapen och lösa sina tvister med 300 personer mellan dem. Det är ingenting som kan tolereras i staden, sade Landrieu vid en presskonferens, enligt tidningen Times-Picayune.