Det har länge spekulerats, pratats och spridits allehanda rykten om realitystjärnan och den förre OS-medaljören Bruce Jenners utseende och möjliga övergång till kvinna.

I en känslom intervju med ABC News stjärnreporter Diane Sawyer valde han att natten till lördag för första gången gå ut och själv berätta om hur han under många år kämpat med sin könsidentitet.

– Jag ser det så här – Bruce ljuger alltid. Han har hela sitt liv ljugit om vem han är. Och jag kan inte göra det längre, sa Bruce Jenner, som förklarade att han i allt väsentligt är en kvinna.

► Realitystjärnan Bruce Jenner: Jag är en kvinna

På lördagen var det så dags för Vita Husets årliga korrespondentmiddag. Orange is the new black-skådespelaren och transkvinnan Laverne Cox kommenterade då den omtalade intervjun:

– Jag tror att många människor rattade in kanalen och förväntade sig att se ett spektakel, men vad de såg var en djupt nyanserad, komplicerad, vacker människa, sa Laverne Cox till den amerikanska tv-kanalen MSNBC.

Hon underströk samtidigt att alla människor inte har samma privilegier som Jenner, hon själv eller journalisten som intervjuade henne. Att den publicitet hon själv fått och fortsätter att få exempelvis inte räddade 18-årige transpersonen Blake Brockington, som tidigare i år tog livet av sig.

Då Bruce Jenner efter eget önskemål fortfarande omnämns som ”han” väljer Metro att använda det pronomenet.