Minst 64 människor, av dem 28 barn, dödades på lördagen under attacker utförda av syriska armen och ryskt militärflyg, enligt oppositionella Syriska människorättsobservatoriet (SOHR). Bombningarna skedde på flera platser i den nordliga provinsen Aleppo.

Enligt Läkare utan gränser har dödssiffran stigit till över 70 efter regimens raketattacker i staden Douma på fredagen. 550 ska ha skadats.

Ondskan personifierad

Vid ett besök i den kirgiziska huvudstaden Bisjkek på lördagen sade Kerry att de amerikanska soldaterna inte sänds till Syrien för att slåss mot Bashar al-Assads regim eller för att bli indragna i det syriska inbördeskriget, utan för att hjälpa till att krossa Islamiska staten.

– ISIL (Islamiska staten) är den moderna personifieringen av ondskan, sade Kerry.

På en fråga om USA kan skicka fler soldater till Syrien svarade Kerry:

– Jag kan inte förutse vad framtiden för med sig när vår politik är att krossa Daesh, att slå tillbaka detta onda.

Daesh är det arabiska namnet på Islamiska staten.

Stärka oppositionen

USA försöker stärka den moderata oppositionen så den kan hävda sig gentemot mer extrema oppositionsgrupper. Det amerikanska utrikesdepartementet meddelar att man ger ytterligare 100 miljoner dollar i hjälp till oppositionen för att stärka det civila samhället.

Hjälpen ska användas till att bland annat hålla skolor öppna, säkra tillgång till el och vatten samt stödja fria medier. Syftet är enligt departementet att öka den moderata oppositionens förmåga "att spela en roll i ett framtida Syrien".