Fakta: Tidigare oroligheter i området

November 2014: Poliser utsätts för stenkastning när de rycker ut till en brand som anlagts på gatan i området där husockupanterna huserar.

Juni 2014: Ett upplopp startar i området. Vänsteraktivister bygger barrikader och drabbar sedan samman med polis. 26 poliser skadas.

Februari 2016: 15 poliser skadas i samband med oroligheter i området. En vänsteraktivist skadas allvarligt.

Källa: Focus.de

Omkring 3 500 människor deltog i protesterna. De möttes av 1 800 utkommenderade poliser, många med kravallutrustning, rapporterar tyska medier.

Sammandrabbningarna ägde rum i stadsdelen Friedrichshain i centrala Berlin i helgen, sedan ett ockuperat hus delvis evakuerats av tyska myndigheter. Aktivisterna ska ha kastat stenar flaskor och fyrverkeripjäser mot polisen och satt bilar i brand.

Enligt polisen har 86 demonstranter omhändertagits, de flesta tillfälligt. Tre personer ska inställa sig i rätten, misstänkta för brott mot ordningslagar, skriver tidningen Focus. Ett flertal åtal är att vänta efter kravallerna.

Det var den mest aggressiva och våldsamma protesten på fem år i Berlin, skriver polisen på Twitter, om oroligheterna som började på lördagskvällen och fortsatte fram till söndagsförmiddagen.

Det är inte första gången oroligheter uppstår i området, där så kallade autonoma vänstergrupper ockuperar ett hus. I juni 2014 skadades 26 poliser i sammandrabbningar med demonstranter på samma plats.