Det var under utspringet på Hersby gymnasium den 5 juni som polisen slog till och hittade massor av burkar, rapporterar Mitt I. Eftersom studenterna i regel är under 20 år gamla har en anmälan om langningsbrott skrivits och burkarna har beslagtatgits. 

Polisen beskriver det som ett framgång och att en stor mängd våldsbrott sannolikt har förebyggts i och med beslaget på närmare ett ton alkoholhaltiga drycker ”och räddat många av Lidingös ungdomar från att råka illa ut på grund av alkoholen under kvällen.”. 

► LÄS MER: Metros reporter hängde med på flaket

Men alla är inte lika positiva till beslaget. Över 1 000 personer har kommenterat inlägget – många av dem tycker att polisen är glädjedödare som borde syssla med någonting annat. 

Andra menar att det är meningslöst eftersom ungdomarna kommer hitta ett sätt att berusa sig oavsett hur mycket som beslagtas.

”Ni kan ta studenternas alkohol,men inom loppet av en timme har dom troligtvis skaffat sig nytt”, skriver en kommentator. 

Enligt chefen för insatsen på Lidingö var det ”överlägset” mest alkhol på just Lidingö jämfört med andra platser i Stockholmsområdet.

– Jag har inte hört att det skulle ha varit något liknande på något annat ställe, säger han till Mitt I. 

Om det har med beslaget att göra är oklart, men det blev en ganska lugn kväll på Lidingö med bara ett bråk utanför en privat fest som polisen fick ingripa mot.

► LÄS MER: Banderollerna som stoppas från studentflak