– Vi hoppas att hennes besök låter henne uppleva Palestina, och ockupationen och barriären de har byggt, och raseringen av bostäder som pågår varje dag, säger den palestinske chefsförhandlaren Nabil Shaath i telefon från Ramallah till TT.

– Om hon verkligen ser detta så har vi hela Sverige som stödjer regeringens beslut att erkänna staten Palestina, säger Shaath, syftande på de stora svenska partiernas åsikter i frågan.

Sveriges då nytillträdda S-MP-regering erkände hösten 2014 Palestina som självständigt land, ett beslut som är kontroversiellt såväl globalt som inom EU och inrikespolitiskt.

Moderaterna kritiserade beslutet, med motiveringen att det exempelvis inte hjälper de fredliga krafter man vill stärka i Mellanöstern-konflikten.

Snart två år efter erkännandet vill den israeliska ledningen fortfarande inte träffa Sveriges utrikesminister Margot Wallström (S).

Nabil Shaath är en av den palestinske presidenten Mahmud Abbas närmaste män. Abbas är för tillfället på resa i Polen, det är oklart om han hinner hem för att träffa Kinberg Batra, enligt Shaath.