Fakta: Lisa Holm

7 juni: 17-åriga Lisa Holm försvinner efter sitt arbetspass på kaféet i Blomberg på Kinnekulle.

8 juni: Hennes handske hittas i en lada intill kaféet. En stor sökinsats inleds.

9 juni: Flera av Lisa Holms ägodelar hittas längs en grusväg.

12 juni: Flickans kropp hittas gömd i en byssja på en gård några kilometer från kaféet. 35-årige Nerijus Bilevicius, som arbetar i området, hämtas till förhör. Det gör även hans hustru och hans bror, men de frias senare från alla misstankar.

23 oktober: Bilevicius åtalas för mord. Åklagaren hävdar att flickan blev hängd i ladan vid kaféet, och att motivet för brottet var sexuellt.

28 oktober: Rättegång inleds i Skaraborgs tingsrätt.

17 november: Nerijus Bilevicius döms mot sitt nekande till livstids fängelse för mord. Han ska också betala 150 000 kronor i skadestånd till Lisa Holms familj.

11 januari: Bilevicius har överklagat domen. Ny rättegång inleds i Göta hovrätt.

Personer med stor sakkunskap inom ett visst ämnesområde kallas ibland till rättegångar som så kallade expertvittnen. Tanken är att de ska hjälpa domstolen att ta ställning till någon viss del av den utredning som gjorts om brottet.

Pål Johansson har varit utredare inom polisen och bland annat sysslat med mordet på Olof Palme. Advokat Inger Rönnbäck försvarar 35-åringen som dömts för mordet på Lisa Holm, och har kallat Johansson för att få hans syn på polisförhören med den nu dömde mannen.

Polismannen är ett av få nya vittnen i den rättegång som nu inleds. I övrigt kommer Göta hovrätt till stor del att lyssna på inspelningar av de förhör som hölls i Skaraborgs tingsrätt. I morgon ska hovrätten dock åka till Kinnekulle och titta på platsen där 17-åriga Lisa Holm mördades i juni.

Göta hovrätt har sina lokaler i Jönköping, men denna rättegång hålls av praktiska skäl i tingsrättens hus i Skövde. Dagen börjar med en genomgång av tingsrättens dom. Sex rättegångsdagar är planerade.