Fakta: Religion i Libanon

Kring 54 procent av Libanons befolkning är muslimer, 40,5 procent kristna och 5,6 druser samt små andelar judar, buddister, hinduer, mormoner och bahaier.

Shiamuslimer och sunnimuslimer utgör en nästan lika stor andel av dem som bekänner sig till islam.

Terrorgruppen Islamiska staten (IS) liksom al-Qadaanknutna Nusrafronten har en sunniextremistisk islamistisk ideologi. Båda grupperna har då och då gjort räder vid den syrisk-libanesiska gränsen.

Shiamuslimska Hizbollahs militära gren hör till dem som bekämpar Nusrafronten och IS i Syrien, som ett stöd för den syriska armén.

Källa: TT:s nyhetsbank, Reuters, CIA World Factbook, Nationalencyklopedien.

Mannen berättar för en libanesisk tv-kanal att han dumpat kroppen i närheten av sin sons grav. Han uppger att mordet var en hämnd och varnar släktingar till den nu mördade mannen för att i sin tur ens försöka att hämnas.

– Då kommer vi att 'sätta eld på hela familjen', säger han i intervjun som genomfördes på hemlig ort medan såväl militären som poliser söker efter hämnaren.

Denne varnar också för att han inte tänker ge sig förrän alla inblandande i mordet på sonen också dödas.

Hans son tillhörde en grupp libanesiska soldater och poliser, som tillfångatogs av medlemmar i al-Qaidaanknutna Nusrafronten och terrorgruppen Islamiska staten (IS) i den libanesiska gränsstaden Arsal för snart två år sedan. Några släpptes, medan sonen hörde till dem som dödades. Flera hålls ännu fångna av IS.

Uppgifterna om hämndmordet kan bidra till att förstärka motsättningarna mellan libanesiska shiiter och sunniter, som redan är skarpa till följd av kriget i Syrien som då och då spillt in över gränsen.