På söndagskvällen diskuterade partiledarna flera heta ämnen i SVT:s Agenda, något som så klart diskuterades flitigt på sociala medier. Men det var inte bara åsikter och politiska utspel som diskuterades – man ifrågasatte också hur mycket plats de olika partiledarna tog (och fick ta).

"Varför får inte Jimmie Åkesson komma till tals i #pldebatt?" frågade sig en person på Twitter. "Ni som säger att Åkesson "inte får en syl i vädret", ni noterar att han inte begär ordet eftersom han inte har nåt att säga va?", skriver en annan.

► LÄS MER: Löfven anklagade Åkesson för att vara nazist – backar

Metro har räknat på hur många gånger respektive partiledare hade ordet under debatten samt hur många gånger de begärde ordet utifrån vad som gick att se i sändningen. Jimmie Åkesson (SD) hade ordet totalt 13 gånger, samma antal gånger som Ebba Busch Thor (KD) och fler än Jonas Sjöstedt och Annie Lööf, som båda kom till tals elva gånger var.

Man kan heller inte säga att Jimmie Åkesson inte begärde ordet under debatten. Det gjorde han 16 gånger, vilket var den genomsnittliga siffran för alla deltagarna.

► LÄS MER: Är en jorden runt-snigel snabbare än 32 000 traineejobb?

Den som pratade mest under debatten var statsminister Stefan Löfven (S) och den som begärde ordet flest gånger var Ebba Busch Thor, som försökte komma till tals 26 gånger.

Så mycket plats tog partiledarna i debatten

• Så många gånger hade de ordet:

Stefan Löfven (S) – 23
Anna Kinberg–Batra (M) – 16
Gustav Fridolin (Mp) – 15
Jan Björklund (Fp) – 14
Ebba Busch Thos (Kd) – 13
Jimmie Åkesson (Sd) – 13
Jonas Sjöstedt (V) – 11
Annie Lööf (C) – 11

• Så många gånger begärde de ordet:

Ebba Busch Thos (Kd) – 26
Gustav Fridolin (Mp) – 17
Annie Lööf (C) – 16
Jimmie Åkesson (Sd) – 16
Stefan Löfven (S) – 15
Anna Kinberg–Batra (M) – 14
Jan Björklund (Fp) – 14
Jonas Sjöstedt (V) – 9

(Metro har räknat de gånger då man i bild såg att partiledarna begärde ordet . Fler gånger kan ha förekommit även om det inte kom med i tv-rutan. Vi har också räknat med de gånger som partiledarna tog ordet utan att begära det.)