– Det finns ett väldigt stort intresse av att få se, höra och möta påven, även om det kan bli på lite avstånd.

Anders Arborelius, Katolska kyrkans biskop i Sverige.

Fakta: Tidplan för påvebesöket

Påven landar den 31 oktober klockan 11 på Malmö flygplats och får där ett officiellt välkomnande.

Därefter ska han träffa kungaparet i Malmö.

På eftermiddagen medverkar han först i en ekumenisk gudstjänst i Lunds domkyrka för inbjudna gäster. Den direktsänds av SVT och kommer att kunna följas via skärmar på stan i Lund.

Klockan 13.30 startar ett fyra timmar långt arrangemang på Malmö Arena med plats för 10 000 besökare. Först kan besökarna via länk följa gudstjänsten i Lund, sedan blir det artistuppträdanden med mera. Kulmen blir att påven anländer tillsammans med bland andra Lutherska världsförbundets ordförande, biskop Munib Younan.

Tisdagen den 1 november klockan 9.30 håller påven katolsk mässa i Malmö. Biljetterna till den släpps senare.

Därefter blir det officiellt avsked på Malmö flygplats.

Källa: Katolska kyrkan i Sverige

Försäljningen via en biljettsajt inleddes klockan 11 på fredagsförmiddagen. Cirka en och en halv timme senare var de slut. "För tillfället uppbokat", stod det på sajten.

Att intresset skulle vara stort var väntat.

– Det finns ett väldigt stort intresse av att få se, höra och möta påven, även om det kan bli på lite avstånd, säger Anders Arborelius, Katolska kyrkans biskop i Sverige.

Det beror dels på att påven är den katolska kyrkans överhuvud, men också på påve Franciskus personlighet, tror biskopen.

– Man har ju märkt att medier och allmänheten slutit påven till sitt hjärta. Det beror både på det han säger och på hans gester. När han till exempel åker till flyktingarna på Lampedusa och Lesbos, då gör han ett enkelt och ödmjukt intryck. Han sätter de fattiga och utsatta i centrum.

Evenemanget är ett samarrangemang mellan lutheraner och katoliker. Ambitionen har varit att få många ungdomar i publiken och cirka 1 000 ungdomsbiljetter kommer att släppas senare. Vissa platser är också reserverade för rullstolsburna och döva.