Fakta: Används i läkemedel

Världens tigerbestånd har krympt ordentligt, från omkring 100 000 djur runt förra sekelskiftet till runt 3 900 djur i dag. Orsakerna är illegal jakt, krympande livsmiljöer och handel med tigerdelar.

Tigerdelar används bland annat i asiatiska alternativläkemedel som påstås öka potensen och bota sjukdomar.

Tigrarna har dock ökat från 3 200 år 2010 till dagens 3 900, så för tillfället är trenden uppåtgående.

Den internationella tigerdagen firas den 29 juli varje år.

Källa: Världsnaturfonden

Den thailändska tigerturismen växer. De senaste fem åren har antalet tigrar som hålls på turistattraktioner i landet ökat med en tredjedel, enligt djurrättsorganisationen World Animal Protection (WAP). Det handlar om 830 tigrar under 2015 och början av 2016.

Rapporten belyser också bristerna i förhållandena som tigrarna hålls under. För att stoppa aggressivt och oönskat beteende och göra djuren mer fogliga, straffas de med hjälp av smärta. Lejonungar visas upp för turister och missköts hundratals gånger varje dag, enligt WAP.

"Om du kan komma nära, krama eller ta en selfie så är det plågeri" säger Julie Middelkoop från WAP i en kommentar.

Rapporten kommer efter att ett thailändskt tempel, som varit ett populärt besöksmål, fått stänga efter anklagelser om förbjuden handel med tigerdelar. Bland annat hittades 40 ungar i frysen.

Världsnaturfonden (WWF) manar nu asiatiska länder att stänga ner avelsgårdar som ägnar sig åt den lukrativa handeln. En del hävdar att syftet enbart är att ge turister möjlighet till tigerkontakt, men enligt WWF talar höga driftkostnader emot dessa påståenden.