Fakta: Misstänkta gärningsmän

Sju terrorister dog i attentaten i Paris. Sex av dem detonerade sina bombvästar och den sjunde blev skjuten av polis. Dessa har hittills identifierats:

Ismail Omar Mostefai, 29 år, utlöste sin bombväst vid konserthallen Bataclan, där 89 människor dog. Flera släktingar till honom har gripits av polis.

Bilal Hadfi, född 1995, utlöste sin bombväst vid Stade de France. Ska ha stridit för Islamiska staten i Syrien.

Brahim Abdeslam, född 1984, utlöste sin bombväst vid café Comptoir Voltaire på Boulevard Voltaire. Fransk medborgare, bosatt i Belgien.

Samy Amimour, 28 år. Enligt åklagare inblandad i massakern vid Bataclan. Var känd av den franska underrättelsetjänsten sedan tidigare och utreddes 2012 misstänkt för terrorplaner.

Ahmad al-Mohammad, är hittills bara identifierad utifrån det syriska pass han bar. Myndigheterna har dock ännu inte verifierat om id-handlingen är äkta.

Samtidigt är Salah Abdeslam, bror till Brahim Abdeslam, internationellt efterlyst av belgisk polis och fransk polis har gått ut med namn och bild på honom. Han är född i Belgien men ska vara fransk medborgare och uppges vara farlig.

Källor: Åklagarmyndigheten i Frankrike, Washington Post och BBC

Misstankarna om ytterligare en gärningsman väcktes sedan en videoinspelning från terrordåden hade granskats. Uppgifterna kommer från två källor med insyn i utredningen enligt Reuters.

Mannen ska ha befunnit i den bil där den eftersökte Salah Abdeslam befann sig tillsammans med brodern Brahim som sprängde sig själv till döds. Den tredje mannen är inte identifierad.

– Tre män var i en svart Seat som användes vid beskjutningen av en bar och restauranger, sade en källa till Reuters på tisdagen.

Nyhetsbolaget CNN erfor att en mobiltelefon som använts under attackerna har hittats.

Flera släppta

I Tyskland förhördes sju personer av polis på tisdagen, men samtliga släpptes senare under dagen. De sju omhändertogs i byn Alsdorf nära den belgiska gränsen, efter ett tips relaterat till terrorattackerna i Paris.

I jakten på inblandade har även fransk polis genomfört en rad nya tillslag. På tisdagen hittades en bil som hyrts av den misstänkte åttonde attentatsmannen, Salah Abdeslam, och som kan ha använts i terrorförberedelserna i norra Paris, uppger poliskällor för AFP.

Abdeslam tog sig över den franska gränsen till Belgien efter fredagens attacker. På måndagen genomfördes en omfattande men fruktlös polisinsats i Brysselstadsdelen Molenbeek i sökandet efter honom. Två personer som hålls häktade i Belgien misstänks ha hämtat honom med en bil efter attackerna, enligt uppgifter i lokala medier.

Man från Toulouse

Källor nära polisutredningen uppger samtidigt för AFP att en fransman, Fabien Clain, ligger bakom ljudinspelningen av ett uttalande från Islamiska staten (IS) där gruppen tar på sig Parisattackerna. 35-åringen beskrivs som en veteran i radikala islamistiska kretsar i Toulouse.

I spåren av terrordåden planerar den franska regeringen att förstärka polisen och domstolsväsendet med 8 500 nyanställningar. Premiärminister Manuel Valls varnar för att man därmed kommer bli tvungen att överskrida det utgiftstak som satts i överenskommelse med EU.

I Belgien förstärktes säkerheten. 300 extra soldater ska sättas in för att hjälpa polisen att patrullera gatorna i flera städer.

Fortsatta Syrienbombningar

Frankrike fortsätter sina flygbombningar mot IS fäste Raqqa i Syrien. I ett anfall på tisdagen släpptes 16 bomber som bland annat förstörde en ledningscentral och en utbildningsanläggning enligt försvarsdepartementet.

Frankrikes försvarsminister Jean-Yves Le Drian har även bett sina ministerkolleger i EU om hjälp med landets militäroperationer i utlandet. Begäran har godkänts av samtliga 28 medlemsländer, även om det ännu är oklart hur stödet kommer att se ut.