Fakta: Nuit Debout

De senaste veckorna har proteströrelsen "Nuit Debout" genomfört nattliga demonstrationer i centrala Paris och på andra håll i Frankrike.

Nuit Debout har jämförts med Occupy Wall Street och tog fart efter att Frankrikes regering föreslog förändringar i arbetsmarknadspolitiken i slutet av mars. Sedan dess har initiativet, vars namn kan översättas till "uppe hela natten", vuxit till en mer omfattande proteströrelse som vill belysa allt från skatteflykt till situationen för migranter.

Poliserna i bilen flydde. Incidenten inträffade några hundra meter från den plats där polisen höll en egen manifestation mot de så gott som dagliga sammanstötningarna med våldsamma gäng som uttrycker sitt missnöje med reformplanerna. Samtidigt anklagas polis för att bruka övervåld i drabbningarna.

Utöver gatuprotesterna har anställda inom järnväg och hamnar gått ut i strejk. Strejken, som ska pågå fram till fredag morgon, medför bland annat att antalet avgångar för höghastighets- och intercitytåg halveras och att färjeavgångar mot Storbritannien ställs in. Även lokaltåg och pendeltåg påverkas kraftigt, enligt statliga tågbolaget SNCF.

Utöver detta kommer flygledare att strejka från i morgon, torsdag, enligt ett pressmeddelande från flygbolagsalliansen Airlines for Europe.

I går deltog tiotusentals personer i demonstrationer runt om i Frankrike. Det finns dock inget som tyder på att regeringen är på väg att mjukna när det gäller jobbreformen, som syftar till att göra arbetsmarknaden mer flexibel men som enligt kritiker urholkar jobbtryggheten.