Bakgrund: Detta har hänt

Söndag 7 juni, cirka kl 18. 17-åriga Lisa Holm stänger tillsammans med tre kollegor sin arbetsplats, ett kafé vid vägen i byn Blomberg, nära Källby vid Lidköping.

Söndag 7 juni, 18.23. Lisas föräldrar i Skövde får ett sms skickat från dotterns telefon. Där står att hon är på väg att köra hem med sin moped.

Söndag 7 juni, ca kl 20. En av föräldrarna åker motsatt väg i hopp om att möta dottern. Men när föräldern kommer fram till kaféet står mopeden parkerad med nycklarna i.

Söndag 7 juni, ca kl 22. Föräldrarna anmäler försvinnandet till polisen.

Måndag 8 juni. Polisen startar en utredning genom att leta i närområdet. Vid 14-tiden klassas ärendet som så kallad särskild händelse. Under dagen hittas en handske som man tror tillhör 17-åringen.

Tisdag 9 juni, förmiddag. Allt mer pekar på att Lisa Holm har utsatts för brott.

Tisdag 9 juni, 15.28. Med föräldrarnas tillstånd går polisen ut med namn och bild på Lisa Holm för att få allmänhetens hjälp.

Tisdag 9 juni, ca 16.45. Polisen hittar ett mobiltelefonfodral som enligt föräldrarna kan tillhöra flickan.

Tisdag 9 juni, kväll. Polisen koncentrerar insatserna till området kring platsen där mobiltelefonfodralet hittades. Ytterligare mobildelar hittas.

Onsdag 10 juni, förmiddag. Sökområdet utvidgas. Helikopter, 20 hundpatruller och två hästar sätts in i sökandet. Brottsrubriceringen uppgraderas från olaga försvinnande till människorov.

Onsdag 10 juni, eftermiddag. Missing people sätts in i sökarbetet.

Onsdag 10 juni, kväll. Polisen gör flera nya fynd. Exakt vad vill man inte säga.

Torsdag 11 juni. Sökandet fortsätter från tidig morgon. Polisen utökar sökområdet till 10 kvadratkilometer.

Fyndet beskrivs som "mycket intressant" av polisen och ett område har spärrats av i anslutning till fyndet.

– Jag kan inte säga vad det är, men det är lämnat till polisen som bedömer att det har stort intresse, säger Kenneth Söderlund, Missing peoples ordförande.

Polisens presstalesman Stefan Gustafsson bekräftar fyndet.

– Det har gjorts ett nytt sakfynd som vi tittar närmare på, säger han.

►LÄS MER: Polisen: Allt tyder på att Lisa, 17, har blivit bortförd mot sin vilja

Fyndet har gjorts nära en grusväg, som går genom det grönskande landskapet, strax söder om kaféet där Lisa Holm jobbade innan hon försvann i söndags kväll. Det är i samma område som polisen i tisdags hittade vad som tros vara Lisa Holms mobiltelefonskal och delar av hennes mobiltelefon.

Polisen har nu spärrat av den smala vägen med en polisbil på tvären. En helikopter har också synts flyga lågt i närheten för att spana från luften.

Sökningarna runt Blomberg på Kinnekulle utanför Lidköping är nu inne på sitt fjärde dygn. Sökområdet har utökats och 50—60 poliser deltar i sökningarna.

Tidigare dagar har polisen koncentrerat sig kring två områden: en lada nära kaféet och ett område någon kilometer söderut — där det senaste fyndet gjordes.

I ladan hittades i måndags en handske som enligt föräldrarna är av samma slag som Lisa Holm hade. DNA-analysen av handsken är ännu inte klar. Vid grusvägen hittades, förutom det tidigare fyndet av telefondelar, personliga tillhörigheter i går kväll. Exakt vad det är för något vill inte polisen gå in på, men familjen har bekräftat att det är 17-åringens saker.

Intresset från frivilliga fortsätter att vara intensivt. Under onsdagen var det enligt organisationen Missing people runt 900 personer ute och letade i områden som polisen redan sökt igenom. I morse drog man igång en ny skallgångskedja med ett par hundra frivilliga.

Fallet engagerar många i trakten, men även mer långväga.

– Det är en stor andel unga flickor som är med i sökningarna. Många kommer från bygden, men flera har rest långt för att vara med. Stämningen kan närmast beskrivas som koncentrerad, men det finns också de som är ledsna, säger Kenneth Söderlund.

Lisa Holm skickade ett sms till föräldrarna när hon slutat för dagen på kaféet i söndags, men hon kom aldrig hem till Skövde. Mopeden stod kvar med nycklarna i.

Polisens huvudteori är att hon utsatts för brott. Försvinnandet utreddes först som olaga frihetsberövande, men uppgraderades till det betydligt allvarligare brottet människorov.

För att få svar på frågan om vad som hänt Lisa Holm blickar polisen även bakåt.

– Vi tittar också på andra händelser i trakten av Kinnekulle, tillbaka i tiden, för att se om de på något sätt kan kopplas till det här försvinnandet. Vi jobbar brett och vänder på varje sten. Om någon person verkar särskilt intressant, så kollar vi förstås upp den extra noga, säger Christer Fuxborg, som är polisens pressansvarige på plats vid Källby idrottsplats.

En hel del tips kommer in, men ingen person har gripits och polisen är förtegen om sitt spaningsarbete.