Enligt polisen har man säkrat en del fynd under den tekniska undersökningen av brottsplatsen och en lång rad vittnen har hörts.

– Skottlossningen har inträffat mitt i ett bostadsområde och det är många som både hört och sett saker som är av intresse, säger Stefan Gustafsson, informatör vid polisen region Väst, till TT.

Bekant med dödsskjuten

Enligt polisen hade de mördade bröderna lokal anknytning till mordplatsen. Ingen av dem finns i tingsrättens brottsregister. Den äldre brodern ska däremot ha varit nära bekant med en ung man som sköts till döds i Tynnered i augusti 2013, skriver Göteborgs-Posten.

– Vi tittar naturligtvis på de avlidnas historia och vad de varit med om tidigare men det är inget vi kommenterar i nuläget, säger Stefan Gustafsson.

Många som bor i området hörde skottlossningen utomhus vid 20.30-tiden på måndagen. Bushra Al Housany känner den drabbade familjen och var hemma när dådet inträffade. Hon försökte trösta mamman som var framme vid sina skjutna pojkar alldeles efter skotten.

– Jag försökte hjälpa henne men det går ju inte. Du kan inte lugna en mamma som precis har fått sina båda söner dödade, båda på en gång, säger Bushra Al Housany, till SVT Nyheter Väst.

Brinnande moped hittad

Polisen vill inte avslöja vilka vapen som använts eller hur många skott som avlossades. Vittnen såg två personer åka från platsen på en moped, men det är oklart om det var någon på mopeden som sköt. Under natten hittades en brinnande moped i stadsdelen Askim, nära Tynnered.

– Vi vet inte om det är samma moped som vittnen sett. Men att någon tänt eld på den minskar inte sannolikheten, säger Stefan Gustafsson.

Polisen vill inte dra några slutsatser om dubbelmordet är kopplat till andra konflikter och skjutningar i Göteborgsområdet. Det finns heller ingen särskild misstänkt.