Finnes: omhändertagen travhäst.

Sökes: djurvänlig ägare.

Säljare: polisen.

I en ovanlig annons från lokalpolisområde östra Skaraborg efterlyses en vänlig djurvän som vill hjälpa polisen på traven och ta hand om en "något nervös" nioårig varmblodsvalack.

Hästen, som under sin karriär inte tjänat en endaste krona, omhändertogs för en tid sedan av länsstyrelsen och nu har polismyndigheten fått uppgiften att sälja den misslyckade travaren.

– Det är inte frågan om någon auktion. Här behöver inte högsta budet vinna, det är viktigare att hästen hamnar i en bra miljö, säger poliskommissarie Morgan Tärning, som ombesörjer försäljningen.

Länsstyrelsen bedömde att hästen misskötts och efter en inspektion valde man att flytta hästen till ett annat stall där den nu väntar på ett nytt hem.

– Vi valde att bland annat gå via sociala medier när vi sökte ny ägare och det är en del intresserade som hört av sig, säger Morgan Tärning.

Sista dag för intresseanmälan är torsdag. Köpesumman kommer att bli en delbetalning för de uppstallningskostnader polisen haft för hästen de senaste veckorna.