En större polisinsats har pågått i centrala Bryssel ett par timmar sedan Belgiens premiärminister Charles Michel förklarat att nivån för terrorhot ligger kvar på den högsta nivån i Bryssel. En gata nära Grand Place spärrades av och människor evakuerades från en restaurang, uppger belgiska medier. Människor i området ombads att hålla sig inne.

Strax före midnatt meddelades att polisinsatsen var över, och att en presskonferens ska hållas under natten. Det är oklart vad den har lett till.

En polistalesman säger till AFP att insatsen är kopplad till ett terrorhot. Polisen ber också media att inte rapportera direkt om operationen, till exempel nämna platser där den äger rum.

Enligt Het Laatste Nieuws har insatser under kvällen även gjorts i Liege och Charleroi, minst en ska ha gripits på sistnämnda ställe.

Tillslag ska även ha skett kommunerna Scharbeek och Molenbeek.

Fruktar ny attack

Premiärminister Michel sade tidigare på kvällen att man fruktar en liknande attack som den i Paris. Därför kommer närvaron av militär och polis att förstärkas på Bryssels gator.

För resten av Belgien ligger hotnivån som tidigare på tre på den fyragradiga skalan, enligt Reuters.

– Hotet betraktas som allvarligt och överhängande, sade Michel efter ett möte med landets säkerhetsråd.

Premiärministern sade att köpcentrum, affärer och kollektivtrafiken är potentiella mål för terrorister.

Översyn på måndag

En ny bedömning av terrorhotet kommer att göras i dag. På måndagen har EU ställt in mindre viktiga möten. Kommissionen kommer att ha öppet som vanligt. Något direkt hot mot EU förekommer inte.

Terrorberedskapen höjdes till den högsta nivån i lördags natt eftersom myndigheterna ansåg att det förelåg ett "förestående hot" i Bryssel.

Premiärministern nämnde inget om den jakt som pågår i Brysselområdet på flera personer misstänkta för att ha varit inblandade i Parisattackerna. Huvudmålet i jakten är 26-årige Salah Abdeslam som tros vara den enda överlevande medlemmen i den grupp av terrorister som utförde attacken i Paris.

Enligt inrikesministern Jan Jambon skulle det inte räcka med att Salah Abdeslam grips för att helt blåsa av terrorhotet.

– Det involverar flera personer och det är därför vi vidtagit sådana exceptionella åtgärder, säger Jambon i belgisk tv.