FN-sändebudet Staffan de Mistura bestämde på onsdagen att samtalen tar paus till den 25 februari. Detta efter att Bashar al-Assads regim meddelade att man skurit av en viktig försörjningsrutt till Syriens andra största stad med hjälp av ryska flygbombningar.

I och med offensiven utanför Aleppo har regimen och Ryssland "torpederat fredsförsöken", säger den franske utrikesminister Laurent Fabius. Världsmakterna ska diskutera deras agerande under givarkonferensen för Syrien, som går av stapeln i London på torsdagen, tillade Fabius.

USA:s utrikesminister John Kerry anklagar samtidigt Moskva och Damaskus för att söka en militär lösning på kriget i Syrien, i stället för en politisk.

De fortsatta attackerna av syriska regimstyrkor – understödda av ryskt flyg – mot rebellkontrollerade områden signalerar detta, enligt Kerry.

Den tyngsta samlingsorganisationen för den syriska oppositionen, HNC, har gjort klart att man inte kommer att återvända till Genéve innan regimen gått med på att upphöra med bombningarna.