Fakta: Opinionsläget i South Carolina

Donald Trump, affärsman, tv-personlighet, 37,3 procent.

Ted Cruz, Texassenator, 20,3.

Marco Rubio, Floridasenator, 14,0.

Jeb Bush, tidigare Floridaguvernör, 9,3.

Ben Carson, tidigare neurokirurg, 7,3.

John Kasich, Ohioguvernör, 4,0.

Källa: Real Clear Politics

Hetast blev ordväxlingen mellan Trump och Jeb Bush, som gav sig in i en bitter ordstrid om Irakkriget och om vilken roll USA bör spela i Syrien. Trump, som leder opinionsundersökningarna i South Carolina, kritiserade Bushs storebror, den förre presidenten George W Bush, för att ha invaderat Irak år 2003.

– Vi gör alla misstag men det där var just snyggt. . . de ljög! De sade att det fanns massförstörelsevapen och det fanns inga, sade Trump.

Försvarade broder

Bush kritiserade i sin tur Trump för att ha hyllat Rysslands president Vladimir Putin, med hänvisning till att Putin ställer till oreda i Syrienkriget och stöttar president Bashar al-Assad, som Washington vill ha bort från makten. Han försvarade även sin bror.

– Medan Donald Trump byggde en tv-såpa byggde min bror en säkerhetsapparat för att hålla oss säkra. Och jag är stolt över vad han gjorde.

Efter debatten säger flera analytiker samma sak: Det blir bara värre och värre när de republikanska presidentaspiranterna drabbar samman.

– Det kan man säga, säger Dag Blanck, föreståndare för Institutet för Nordamerikastudier vid Uppsala universitet.

– De ger sig på Trump. Det är det som det handlar om väldigt mycket. Man ska ta ner honom efter hans väldigt starka framgång i New Hampshire.

Högt tonläge

Trump har satt ett tonläge i debatten som är ovanligt högt. Amerikansk politik är av tradition personbunden och retoriken ofta hetsig, men för att finna motsvarigheter till den pågående valrörelsen måste man titta tillbaka till 1800-talets tumultartade kampanjer, säger Blanck.

– Det kommer att stöta bort en del människor till slut, det kommer det att göra.