"Jag tycker att Trump har oändligt många brister", skriver kongressledamoten Richard Hanna i en debattartikel i Syracuse Post-Standard, där han förklarar varför han som förste republikan i representanthuset deklarerar att han ska rösta på Hillary Clinton.

Han är långt ifrån den enda kändisen i partiet:

IT-jätten Hewlett Packards vd Meg Whitman, donator och insamlingsledare, kommer att skänka och samla in pengar till Clintons valkampanj.

Brent Snowcroft, säkerhetsrådgivare till två republikanska presidenter, tog ställning för Clinton i juni liksom Richard Armitage, som var minister under både Ronald Reagan och George W Bush.

Larry Pressler, före detta senator från South Dakota, väljer Clinton i hopp om skärpta vapenlagar.

Och, knappast smickrande för affärsmannen Trump: Hank Paulson, finansminister under George W Bush och tidigare chef för bankföretaget Goldman Sachs, skriver i Washington Post att han tror att Clinton "kan göra saker för att stärka vår ekonomi".

Gick över gränsen

Trumps verbala angrepp mot föräldrarna till en muslimsk soldat som stupade i Irak har rört upp känslor. Till och med New Jerseys guvernör Chris Christie, tidigare utpekad som möjlig parhäst till Trump i valet, har kritiserat honom.

Till detta ska läggas alla som visserligen inte springer in i famnen på Hillary Clinton, men inte heller uttalar stöd för Trump. Två är Ted Cruz och John Kasich; både hoppades bli partiets presidentkandidat.

Sally Bradshaw, rådgivare till Jeb Bush som Trump också slog ut i primärvalen, lämnar partiet och blir oberoende. Jeb Bush tänker inte heller rösta på Trump

Sist men inte minst: George Bush och sonen George W Bush, båda tidigare presidenter, har sagt att de avstår från att rösta i år.

Spär på osämjan

Trump själv spär på splittringen genom att vägra stödja de republikanska högdjuren Paul Ryan och John McCain.

Reince Prebus, nyckelperson i partiapparaten, är enligt CNN på onsdagen heligt förbannad på att Trump inte stöder talmannen Paul Ryans omvalskampanj. Prebus har jobbat hårt på att få partiet och Trump i samma fålla. Nu, när Trump dras med självåsamkade skador är det, för att använda Reuters beskrivning, på Prebus såren bränner.