Fakta: Republikanernas kandidater

Namn Stöd i procent i Nevada Stöd i procent i USA

Affärsmannen Donald Trump 39 34,2

Texassenatorn Ted Cruz 23 20,6

Floridasenatorn Marco Rubio 19 16,0

Ohioguvernören John Kasich 9 8,6

Tidigare neurokirurgen Ben Carson 5 6,6

Källa: Real Clear Politics.

Talespersonen Rick Tyler twittrade uppgifter i vilka det felaktigt framstod som om Cruz konkurrent Marco Rubio avfärdade Bibeln, enligt amerikanska medier.

Händelsen är särskilt känslig eftersom ultrakonservative Cruz till stor del byggt sin kampanj på stöd från USA:s kristna höger. Flera delstater i det så kallade Bibelbältet går till val på Supertisdagen om en vecka.

– Vår kampanj ska inte ifrågasätta en annan presidentkandidats tro, sade Cruz men lade till att Tyler är en "bra man" och att inlägget om Rubio raderats.

Både Floridasenatorn Rubio och affärsmannen Donald Trump, som leder stort i opinionsmätningarna nationellt och i Nevada, har tidigare anklagat Cruz för att sprida lögner.

– Varenda dag kommer det något från Cruzkampanjen som är bedrägligt och falskt, sade Rubio under ett kampanjmöte i Elko i Nevada.

Rubio och Cruz försöker framställa sig som partietablissemangets alternativ gentemot den oberäknelige men populäre Donald Trump. Båda är dock i stort behov av en seger, efter att Donald Trump tagit hem South Carolina.