Det var vid 03.37 under natten som polis och räddningstjänst larmades till en brand i en restaurang på Sofielundsvägen i Malmö, rapporterar Sydsvenskan

– Det är grannar i fastigheten som har hört glas krossas och att larmet har gått, säger Lars Förstell, pressinformatör i polisområde Malmö.

Enligt polisen ska det ha rört sig om en fullt utvecklad brand i en restaurang som ligger i botten på ett flerfamiljshus och ägaren till restaurangen berättar att han under morgonen fick ett samtal om vad som hänt.

– De ringde mig på morgonen och sa, din restaurang brinner. Jag är ledsen, det är tråkigt, säger ägaren Mohamad Hamsho.

Restaurangen skulle haft invigning imorgon, något som nu skjuts fram på obestämd tid, enligt ägaren som berättar att han delvis ville öppna restaurangen för att hjälpa de syriska flyktingar som nu kommit till Sverige.

– Jag vill anställa och hjälpa syriska flyktingar som kommer hit och det behövs riktig, bra syrisk mat nu när det kommer så många hit. Jag är ledsen, men vad ska jag säga. Jag ska gå vidare och jag hoppas på att kunna öppna så snart som möjligt, säger han.

Restaurangen är i nuläget avspärrad i avvaktan på teknisk undersökning.

– Vi ska göra en teknisk undersökning under dagen, där vi ska undersöka platsen och säkra eventuella spår, men det finns ingen misstänkt i nuläget, säger Lars Förstell.

Ingen är i nuläget misstänkt för branden, men en anmälan om grov mordbrand är upprättad, enligt polisen.

– Vi har rubricerat det nu som mordbrand och allting tyder på att ett brott har begåtts, säger Lars Förstell.