Hagamannens offer i Umeå

9 maj 1999: En 25-årig kvinna överfalls, misshandlas och våldtas.

6 november 1999: En kvinna blir överfallen av en person som lägger något om hennes hals. Hon misshandlas och våldtas.

6 november 1999: En kvinna överfalls och slås i ansiktet men lyckas komma loss och springer därifrån.

19 mars 2000: En kvinna överfalls på universitetsområdet. Mannen fäller henne till marken, trycker fingrarna i hennes ögon, våldtar henne och tar sedan struptag. Hon hittas en dryg timme senare av en väktare.

1 december 2000: En 15-årig flicka överfalls med ett halsgrepp och våldtas.

10 december 2005: En 51-årig kvinna överfalls vid ett brofäste, misshandlas, våldtas och misshandlas sedan ännu mer. Kvinnan lämnas avsvimmad vid älvkanten.

Källa: Dom från Umeå tingsrätt

Niklas Lindgren, känd som Hagamannen, misshandlades i lördags på ett elevboende i Övertorneå. För de boende på skolan har det varit en otumlande händelse, skriver Norrländska socialdemokraten.

När tidningens reporter är på plats på skolan för att intervjua de boende som bevittnat överfallet så får en av dem ett hotfullt telefonsamtal.

►Uppgifter: Hagamannen ska ha blivit misshandlad – med golfklubba

Enligt uppringaren kan det uppstå en hotbild mot de två personer som ringde ambulansen.

– Han påstår att vi golar (tjallar) på folk. Det gör vi inte. Vi vet inte vem som gjort det, sade vittnet, som vill vara anonym, till NSD:s reporter.

De två grannarna säger att det enda de gjort är att kalla på ambulans då Hagamannen låg blödande på marken.

– Vi har ingen sympati med någon. Men vi tror att alla normala människor kallar på hjälp i detta läge, säger en kvinna till tidningen.

►Hagamannens nya liv i frihet

Enligt vittnen så rör det sig om tre-fyra män som kom till elevboendet beväpnade med golfklubba.

– De jagade honom och när han snubblade slog de honom rakt i huvudet med klubban. Det är det värsta jag någonsin sett, sade ett av vittnena till Aftonbladet i lördags.

Under tiden NSD var på elevboendet i söndags kom en man som tidningens reporter identifierar som Niklas Lindgren till hemmet med poliseskort och hämtar en väska. Mannen hade plåster i pannan och på näsan.