I Peppy Pals spel får man följa fem djur och se hur de integrerar med varandra. De visar olika känslor, reagerar på hur andra vänner känner och löser olika situationer ihop.

Tanken är att spelen, som vänder sig till barn mellan 2 och 8 år, ska öppna upp för samtal mellan barn och vuxna.

– Emotionell intelligens (EQ)är ju väldigt flummigt. I matte har du att två plus två blir fyra – det är konkret. Jag ville konkretisera EQ genom humoristiska berättelser på ett interaktivt sätt, säger Rosie Linder.

Hon menar att EQ är någonting man måste börja träna på tidigt, precis som matte eller språk.

– Om man tittar på hur det ser ut i världen idag så ser man resultatet av bristen på eq ganska tydligt. Att förstå sina egna känslor och andras skapar empati och bättre relationer. Forskning visar att det motverkar och förebygger mobbing och bidrar till bättre mental hälsa, säger hon.

► LÄS MER: Startade förening för att hjälpa unga med psykisk ohälsa

Rosie Linder fick idén till Peppy Pals när hon tittade på vilka spel hennes egna döttrar spelade på surfplattan.

– Jag ville så gärna delta, men insåg ganska snabbt att det nästan bara fanns ytliga och könsstereotypa spel. Det handlade väldigt lite om sociala färdigheter, säger hon.

Det första spelet kom 2014 och har blivit populärt både i Sverige och internationellt. Nyligen utnämndes Peppy Pals till ett av världens främsta sociala företag av banken UBS och Ashoka.